Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 28 decembrie 2015

csaba andrei majoros vai mama lui

sorin spaller îi cerea de curând lui csaba andrei majoros să nu mai facă afirmații defăimătoare la adresa conducerii AChR asta pentru că csaba este președintele DCR-ului și DCR e club membru al AChR. Normală aceasta cerere chiar daca ea vine din partea unui șmenar distrugător de rasă care numai om de caracter nu poate fi suspectat ca este. Normală pentru cine ține la imaginea lui de om corect. Dacă nu-i place ce se întâmplă în AChR din care clubul pe care-l conduce face parte încearcă pentru început să schimbe lucrurile acționând din interior iar dacă nu poate își dă demisia (din funcția de președinte DCR și membru al clubului) și apoi poate critica public ce crede că nu merge bine. O data cu demisia este acum liber să critice fără să fie învinovățit pe bună dreptate de lipsă de caracter. Dacă are sânge în instalație face așa cum a făcut nevasta-mea când a văzut cu ce hahalere are de-a face in DCR. Și-a dat demisia si după a fost liberă să vorbească.
Dar de unde caracter la DCR-iști?
Ia să vedeți ce face mai nou csaba andrei majoros:


Președintele Dobermann Club Romania angajează clubul pe
care îl conduce nu numai împotriva AChR dar și împotriva IDC-ului din care la fel DCR-ul face parte. O avea mandat să facă asta din partea membrilor DCR? Eu cred că nu. Personal aștept cu nerăbdare angajarea DCR-ului prin președintele lui și împotriva FCI.
Uite încă o dovadă la cel mai înalt nivel că am dreptate când zic că problema dobermanului romanesc este problemă de caracter a crescătorilor români ai rasei.

PS: Uitai să vă spun noutatea. Mă luai cu vorba privind caracterul lui csaba și nu fusei o clipă cu ochii pe ăla de leorbăie tâmpenii de vreo zece ani încoace, adică leorbăul. Cică gata, s-a hotărât, un bob zăbava și vine și el alături de csaba în lupta cu big breedersii și big judgesii cei rai și ii terciuiesc pe ăia de nu se văd, îi terciuiesc ei doi și încă câțiva tot atât de du... ca ei:
"Pozitia lui Csaba este corecta , ce a zis este corect .
Asa ca Majoros Csaba
daca vrea sa se bata cu sistemul , de sus pana jos . ne vom bate impreuna . Spaller sa-si vada de treaba , se simte pe val si daca vrea cu sistemul sa ramana cu sistemul ! Doar putina zabava sa-mi insanatosesc catelusa sau sa o ingrop , sa-mi trag sufletul , lacrimile si durerea . Apoi avem o vorba de facut, noi toti , si ACHR si FCI si Wiblishauser si Papp , arbitrii , Big Breederstii si toti sclavii lor. Cu nume si prenume."
Cred că se cacă pe ei de râs ăia când văd cine vrea să facă curățenie. Cu "nume si prenume"? Păi știm deja. Numele este Breeders și prenumele Big. Si mai știm ceva sigur: căcatul nu explodează niciodată, eventual face fââââssss și pute.