Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 10 decembrie 2015

csaba andrei majoros - caracterizare din interiorul sistemului chinologic

Hai să mai vedem ce ne mai spun cei din sistemul chinologic despre ce se întâmplă acolo unde noi iubitorii de câini de rasă nu avem acces.
Azi despre DCR și președintele lui.
Zice cineva din interiorul sistemului chinologic despre csaba andrei majoros:

"E plin de el și tratează membrii DCR de sus. E nesimțit și practică cenzura. E ipocrit si stupid. E personalitate beligerantă. Numește în consiliul director al DCR un cetățean străin, fără domiciliu pe teritoriul Romaniei. Organizează examenele de selecție doar la el în bătătură cu atentatorul care este și dresor la școala lui astfel câinii săi au un avantaj nedrept față de câinii celorlalți membri ai clubului. Sponsorizează show-ul cu o sumă destul de importantă și apoi își expune câinii in acel show. Se consultă de formă cu membrii clubului dar invită arbitrii după bunul lui plac. Ca organizator al expoziției ia arbitrul de la aeroport cu mașina personală socializează cu el, iar apoi iși bagă câinii în competiție fix la acel arbitru ..."
Wawww!
Și mai sunt unii care spun că eu acuz.
Nu-i nevoie de mine ca acuzator pentru că se acuză între ei atunci când ajung în conflict de interese, adică conflict pecuniar.
Eu doar caut, citesc și consemnez ce spun ei despre ei.
Așa aflăm și noi din ce fel de oameni este alcătuit sistemul chinologic românesc și astfel nu ne mai mirăm de ce rasa doberman a ajuns în stadiul de extincție.