Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 14 decembrie 2015

"ACHR este de zeci de ani de zile Asociatia Puppy-Millerilor Romani"

Unde este răspunderea profesională în cazul celor care înmulțesc ghioarle bolnave genetic pe post  de câini de rasă?
O sa spuneți că nu-i nevoie să-i tragă nimeni la răspundere, că respectivii crescători se compromit singuri vânzând câini cu probleme și nu mai cumpără lumea de la ei. Teoretic sună bine, practic însă ... dați-mi un singur exemplu de crescător român de dobermani care a scos dobermani necorespunzători și din cauza asta a dispărut din peisaj pentru că n-a mai cumpărat lumea de la el. Dar nu vă străduiți prea mult că nu veți găsi așa ceva. Speranța de viața a dobermanilor a scăzut la sub jumătate în douazeci de ani iar răspunzător de asta nu-i nimeni.
Până când crescătorul nu se retrage singur din motive personale își vinde bine mersi mortăciunile beneficiind de reclama cumpărată "multi CAC și multi CACIB și campion de România". Titluri acordate unor ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani, titluri acordate fără nicio jenă de arbitrii AChR-ului . Vinde pentru că naivi care să cumpere există destui și pentru că sistemul chinologic (AChR, filiale locale si cluburile de rasa) îl ajută pe crescătorul care produce dobermani necorespunzători să dea țepe și la nevoie îl și apără de cei pe care-i țepuiește.

Si ca să nu se spună ce am spus mai sus că-i invenția mea o să citez din cei din interiorul sistemului chinologic. Pentru că ei singuri recunosc și eu doar consemnez:
"Problema devine cand toti stim ca cutare catea da caini cu belele, ... cand toti vedem intr-o filmare cum cutare caine are belele de comportament, iar el a trecut BH ... Ce facem intr-o astfel de situatie? Nimic. Nici afara nu se face nimic. Stim atatea canise care dau probleme... Ce le poti face? Nimic. Doar sa nu iei pui de la ei. Dar totdeuna se gasesc necunoscatori/fraieri care cumpara"

Observați că în interiorul sistemului chinologic "armele" privind tragerea la răspundere a celor care înmulțesc aiurea câini de rasă sunt depuse de la bun început. Știm, știm, știm ... zic cei din sistemul chinologic. Știm canisele care scot mortăciuni dar nu le facem nimic. Și zic că nu le fac nimic pentru că nu pot să le facă.
De ce nu pot să le facă nimic?
Spun chiar ei.
Nu pot sa-i împiedice să-și vândă mortăciunile pentru că sunt mulți "necunoscatori/fraieri care cumpăra".

Dar atunci... de ce AChR-ul face reclama respectivilor care scot mortăciuni, reclamă cu care "necunoscatorii/fraierii care cumpăra" sunt aburiți de cei care scot câini "cu belele"? Observați că nu întreb de ce nu-i sancționează pe crescătorii care-si bat joc de cumpărători și distrug rasa. Întreb doar de ce AChR-ul le face reclamă unor indivizi care produc și vând ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani? De ce arbitrii AChR dau trofee unor ghioarle bolnave genetic? De ce le dau BH-ul când au "belele de comportament"? De ce se mobilizeaza cei din AChR chiar din biroul președintelui să găsească derbedei si derbedoaice care pentru a ma face să nu mai povestesc că produc și vând ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani distrug imaginea publică a mea și a familiei mele? Sau mai clar de ce AChR-ul apără pe cei care dau țepe cu dobermani necorespunzători de cei care vorbesc despre țepele luate?

O singura explicație există la întrebările de mai sus, întrebări pornite nu din imaginația mea ci din declarațiile celor din sistem.
Și explicația asta este:

AChR-ul poate să le puna stavilă șmenarilor cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani dar n-are interesul s-o facă și asta pentru că de pe urma "necunoscatorilor/fraierilor care cumpara" trăiește un întreg sistem chinologic. Ei cei din conducerea sistemului chinologic știu bine că majoritatea câinilor produși în canisele membre sunt necorespunzători dar n-au interesul să miște niciun deget împotriva proprietarilor acestor canise. Și asta pentru că de la vârful AChR până la ultimul crescător toți trăiesc din minciuna cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani și nu vor să-și pună în pericol sursa de ... potol, poșircă, sex. De asta le și fac reclamă. De asta AChR-ul face tot ce îi stă în putință să ascundă că prin oamenii și acțiunile sale promovează câini bolnavi genetic și care adesea abia aduc a rasa pe care se spune că o reprezintă. 

Și să încheiem cu ce am început, adică cu vorbele cu efect de concluzie zdrobitoare pentru AChR-ul lui cristian ștefănescu, concluzie tot a unuia din interiorul sistemul chinologic:

"ACHR este de zeci de ani de zile Asociatia Puppy-Millerilor Români"