Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 17 noiembrie 2015

Stupiditate

Cea din Târgu Neamț cu limbaj de curvă mă face în spațiul public cum îi vine ei la gură, asta pentru că am calculat câți bani iau de la noi pentru puii pe care îi vând crescătorii de dobermani . Evident calculul făcut de mine e bazat pe datele publice furnizate chiar de ei crescătorii pentru că eu nu lucrez altfel decât cu materialul clientului. Felul în care mă calomniază public nu-i nou pentru că de la cătălin ionete, tiberiu popescu și dragoș andrei tenu încoace toți crescătorii de câini au respectat acest model de mârlănie in relația cu cumpărătorii de câini de rasă, comportament aprobat cu strigăte de admirație (like!, like!) de brindușa ghoerghiu chiar din biroul lui cristian ștefănescu . Se pare că un astfel de comportament este condiție obligatorie pentru admitere în lumea câinarilor.
Dar să trecem peste asta pentru că nu asta vreau să spun eu aici.


Problema este că încercând să explice celor cu IQ-ul sub medie de ce ei crescătorii de dobermani nu plătesc impozit isteața "juristă" o comite din nou. Zice ea din puțul gândirii: canisele noastre de dobermani sunt SRL-uri care lucrează în pierdere și d-aia nu plătim impozit. Există o vorbă românească care caracterizează încercarea cuiva cu minte puțină de a se scoate din rahat cazând însă într-unul și mai mare: "a dat din lac în puț". Așa și ea. Atâta timp cât crescătorii de dobermani erau hobby-iști scutiți de taxe și impozite era una, acum când aia din Târgu Neamț zice că sunt SRL-iști fără profit și de aia nu plătesc impozit e groasă rău. Ia citiți legea dragi SRL-iști să vedeți voi ce contabilitate trebuie să țineți ca să demonstrați statului român că n-aveți profit. După ce vă documentați mulțumiți "juristei" care are ca joburi unu să plimbe căini și doi să vă bage pe voi și mai bine în căcat atât cât v-ați băgat singuri. Vai mama ei de "juristă".

Canisele de dobermani dacă sunt SRL-uri problema e și mai gravă pentru ei. In cazul ăsta contabilitatea este riguroasă și trebuie făcută conform legii asta în primul rând, iar în al doilea rând pasează sistemului chinologic fără să-și dea seama de consecințe responsabilitatea pentru o groază de bănet încasat de ei crescătorii care vând dobermani și care bănet ar trebui explicat unde se duce în cazul acesta de sistem. Un calcul rapid: o femelă de doberman, trei monte la doi ani, șapte pui vânduți dintr-un cuib, 500 de euro puiul înseamnă 10.500 euro în doi ani. Fără să-și dea seama individa asta spune că sistemul chinologic preia de la ei crescătorii peste 5.000 de euro pe an pentru o singură femelă de doberman și sunt zeci de canise unele dintre ele cu cinci, șase sau chiar mai multe femele bune de montă. Și atunci după mintea ei nu ei crescătorii ci sistemul chinologic ar trebui să răspundă ce face cu cei peste 5.000 de euro încasați anual pentru fiecare femelă de doberman și ce impozit se plătește și cine îl plătește dacă cel care vinde dobermani n-are profit si de asta nu plătește impozit. Impozitul pentru banii intrați în sistem trebuie să-l plătească cineva. După spusele ei sistemul chinologic încasează ca urmare doar a vânzării puilor de doberman cu bine peste 1.000.000 de euro pe an. Asta fără să luăm în calcul alte intrări de bani în sistemul chinologic din ... "afacerea" cu dobermani: mâncare, suplimente alimentare, medicamente,  tratamente medicale, dresură, cotizații, taxe de  înscriere în expoziții, zgarzi, lese, ... O suma uriașă doar pentru una dintre cele mai puțin vândute rase de câini și sunt zeci de alte rase. Deci creșterea câinilor de rasă a depășit demult nivelul de hobby  și a devenit o sursă de venit pentru sute de indivizi daca nu chiar mii dar fără taxe și impozite lucru care e clar că nu mai este de tolerat. Nu mai este de tolerat pentru că toți plătim taxe și impozite pentru muncă cinstită iar șmenarii ăștia care împreună cu sistemul chinologic ne dau țepe de milioane de euro anual vânzându-ne ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani nu plătesc nimic ba ne mai si înjură și amenință când le cerem socoteală.