Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 6 noiembrie 2015

"De la cine ai pretentii, Sorin? De la aia care fac culcat-asteapta cand se uita seful urat la ei?"

"Sorin" = sorin spaller
Ce dracu de pretenții poate să aibă unul care din poziția de responsabil chinotehnic al DCR a făcut unele dintre cele mai contraindicate monte?
Și dacă n-ar fi așa cum este de la cine să aibă el pretenții?
De la cătăneasca care se bagă și ea moț în discuție?
Aia din vina căreia au murit arși de vii cinci dobermani pentru că-i ținea închiși în cuști în casa? De ce dracu să ții dobermani închiși în cuști la tine în casă? Așa n-au avut nicio șansă.
Aia care după nenorocirea pe care a provocat-o în loc să se ascundă în fundul pământului de rușine și-a luat alte femele și face montă după montă zglobie ca o vrăbiuță?
Nimeni dintre înmulțitorii români de dobermani nu poate avea pretenții la ceilalți colegi ai lui pentru ca toți (eu nu știu măcar unul altfel) sunt doar niște șmenari de doi bani care trăiesc din minciuna cu "dobermani sănătoși genetic și campioni".
O să mă întrebați ce-i minciuna în citatul de mai sus.
Si o să vă răspund că totul e minciună, cuvânt cu cuvânt.

1. "dobermani" e minciună pentru că ei recunosc că falsifică documentele de origine și oricum tot ei recunosc că dacă nu falsifica certificatele originea este stabilită doar pe baza declarației vânzătorului crescător tot așa ca declarația vânzătorului din pet shop-uri. 

2. "sănătoși genetic" e o minciună pentru că tot ei recunosc că le mor dobermanii pe capete tineri încă. 60-70% incidență doar pentru DCM fără să mai vorbim de celelalte boli genetice de care suferă rasa.

3. "campioni" e tot minciună pentru că ei declară că-și aranjează trofeele sau pur și simplu le cumpără și că dacă nu faci parte din sistemul chinologic și nu plătești câinele tau nu vede trofeu oricât de bun ar fi.

PS: Îmi scrie cineva atrăgându-mi atenția că mi s-a dat o replică la chestia cu impozitul: canisele sunt SRL-uri fără profit și atunci la ce să plătească impozit? Dragul meu, sau draga mea corespondentă "argumentele" (vezi varianta canisa = SRL le complică și mai rău situația ... minciuna are picioare scurte) de genul celor de mai sus date de escroci la ceea ce scriu eu sunt oferite în exclusivitate pentru prostovanii și prostovancele cu care s-au înconjurat tot așa cum căcatul atrage muștele. Pe ăia trebuie să-i aburească în privința celor scrise de mine. Ăia nu citesc despre "cestiunea" în discuție si nu gândesc pentru că la neuronul lor stingher și fumegând tot timpul, gânditul doare al dracului de rău și înghit pe nemestecate ce le dau escrocii mură în gură: "sunt un frustrat, dement, boșorog, idiot, javră penală, jeg penal, ... ". La mine știu ca nu merg astfel de manipulări și atunci îmi adresează doar "argumente" de genul : "jet in pizda ma-tii de laba trista". De, oameni primitivi, neinstruiți, crescuți pe maidan care pentru potol, poșircă, sex, că doar astea sunt cerințele lor de la viață stau cu nasul în genitale de câini pentru că oricum la altceva nu se pricep. Oameni în urma cărora rămâne doar un munte de căcat.