Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 2 octombrie 2015

Peștele de cap se împute


"Vrei sa ma apuc sa iti insir minciunile aruncate pe banda rulanta si cauze ale mortii inventate de dragul banului? Vrei sa stii cate matrapazlacuri au facut unii care apucasera sa isi titreze cainii si i-au descoperit displazici sau mai rau...cu semne de DCM VIZIBILE?"

zice femeia balon din Neamț.
Deci știe și nu spune.
Ea nu-mi spune mie cumpărător că X sau Y crescător mă escrochează și îmi vinde mortăciuni și nu dobermani sănătoși așa cum îi prezintă el. Ea știe dar tace, evident complice cu X sau Y. Complice pentru că tăcerea ei are doar semnificația de participare la înșelăciune. O gașcă de mafioți legați prin legea tăcerii.
Dar ca sa vedeți cât adevăr exista în zicala românească: "peștele de la cap se împute" o să vă povestesc ce am pățit eu acum câțiva ani când am luat legătura cu un președinte de club de rasa pe care l-am rugat în calitatea mea de iubitor al rasei respective să-mi indice o canisă serioasă. Răspunsul lui a fost: "eu sunt pus aicea să promovez rasa nu să dau calificative caniselor membre".
Atunci m-am crucit.
Cum sa promoveze o rasă fără să elimine din rândul membrilor clubului eventualii escroci? Mă întrebam atunci, chiar toți crescătorii sunt axiomatic corecți? Repede m-am lămurit de fapt că omul avea dreptate. Nu putea să diferențieze un escroc de altul pentru ca toți erau escroci, adică toți înmulțeau mortăciuni și obțineau trofee prin aranjamente sau pur și simplu cumpărate. El era pus acolo ca să promoveze escrocii.