Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 1 octombrie 2015

"New genetic is the only way to save the Dobermann"

zice norbert.
Afirmația de sus are valoarea de adevăr falsă.
Asta pentru că o noua genetică înseamnă doar o noua rasă.
Și pe cale de consecință nu se salvează rasa doberman cum pretinde în mod fals autorul cugetării ci rasa este înmormântată definitiv. Mai mult decât atât la această minciună cuplează văd și alți crescători.
De ce oare?
Pentru că sunt cu mizeria în poală (citește genocidul rasei doberman la care au participat din plin prin breeding defectuos reglementat de niște asociații si cluburi canine iresponsabile) și pute al dracului de rău si nu știu cum sa scape de miros (citește nu știu cum să scape de răspundere).
Zeci de ani au profitat făcând bani și înmulțind dobermanii între ei fără a ține cont de starea lor de sănătate. Au înșelat cumpărătorii cu teste de sănătate genetică care s-au dovedit în practică apă de ploaie atâta timp cât dobermanii lor mor pe capete din ce în ce mai mulți și mai tineri. Zeci de ani si-au promovat mortăciunile aranjând sau cumpărând trofee și susținând că coțcăria asta de șmecherași de doi bani făcută de ei cu ajutorul asociațiilor, cluburilor canine si arbitrilor se numește selecție.
Acum când distrugerea rasei doberman nu mai poate fi ascunsă si rasa a intrat în extincție crescătorii responsabili de dezastru au ieșit la drumul mare cu soluții absurde și ridicole. Așa spera ei să deturneze atenția de la responsabilitatea lor privind distrugerea rasei. Nu recunoașterea adevărului și asumarea responsabilității de grup (DCR, AChR, IDC, FCI, ...) și individuale, nu soluții științifice (de unde să găsească soluții științifice niște mârlani agresivi, obraznici, cu instrucție vai mama ei și caracter mizerabil) ci doar bâlbătănii de sfertodocți, bâlbătănii încărcate de "cuvinte goale ce din coadă au să sune" pe modelul marelui leorbău falsificator din Ploiesti.
Si toate astea pentru ca niște nimeni să-și împlinească nevoi primare (citește animalice) de potol, poșircă, sex.