Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 9 octombrie 2015

Dobermani longevivi = dobermani purtători de DCM

Abureala escrocilor nu mai ține.
Nu mai ține nici devierea discuției de la problema principală, adică de la genocidul rasei doberman.
Acum când 6-7 dobermani din 10 mor de DCM restul până la 10 sunt evident purtători ai DCM-ului. Sigur dacă longevivii ăștia chiar există și nu sunt păstrați în viață ca Davor Zamolxis.
Așa zice o știință numită genetică pe care escrocii în scopul de a câștiga bani o tot fentează de ani buni.
Azi e clar, genele DCM-ului sunt prezente la toți dobermanii.
Așa că lauda cu longevivii care sunt frumoși de pică și au caracter extraordinar de bun e lauda cu niște carrier ai DCM-ului, cu niște bombe genetice care dacă vor fi montate vor desăvârși dezastrul.


PS: Și să nu uit. Chiar e adevărat că noi iubitorii de dobermani băgăm milioane de euro pe an în chinologia românească. Ce se face cu acești bani? Nu vreau să intru în detalii acum dar o să amintesc doar ce este cel mai strigător la cer. Din banii băgați de noi în chinologia românească se plătesc serviciile prin care noi cumpărătorii suntem înșelați ca să cumpăram ghioarle bolnave genetic.

PPS: Doamne cât poate fi de nefutută?