Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 7 octombrie 2015

Doberman ieftin vs. doberman scump

"Aici este vorba de respect. Eu nu as cumpara un Dobermann ieftin, pentru ca asa e si grija si preocuparea crescatorului fata de caini. Daca vrei calitate de la oameni ce au anumite principii platesti pur si simplu si orice incercare de negociere e un afront adus crescatorului"

zice unul din prietenii umflatei din Târgu Neamț.
Raționamentul are o doză de adevăr doar dacă presupunem (evident prin absurd dacă ne referim la înmulțitorii români de dobermani) că avem de-a face în România cu crescători de dobermani corecți care respectă cumpărătorul și se zbat să producă dobermani de calitate și sănătoși iar ăsta-i singurul motiv pentru care au cheltuieli mari și trebuie să le recupereze de la cumpărător.
In realitate în Romania avem de-a face doar cu niște escroci grupați sau nu în DCR care trăiesc din genitale de câini înmulțind ghioarle bolnave genetic și care au cheltuieli pentru că trebuie să plătească sistemului chinologic ascunderea defectelor câinilor pe care ei vor sa-i vândă.
Deci nu pot negocia prețul pentru că la ei nu-i hobby. Ei trăiesc de pe urma câinilor vânduți și trebuie să-și recupereze de la cumpărători banii dați sistemului care-i sprijină să dea țepe . Sub această suma plus profitul lor nu pot coborî.


Să facem și noi o mică socoteală din poziția noastră de plătitori ai sistemului chinologic. 
sorin spaller cu șase femele în ogradă le pune la înmulțit. Eu nu vreau sa calculez aici câți bani îi rămân lui sorin spaller din vânzarea puilor pentru că nu-i treaba mea să ma bag cum își împart banii mafioții. Pe mine mă interesează câți bani băgăm noi cumpărătorii în sistemul chinologic și mă interesează pentru că văd că după ce ne escrochează cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani au pretenția să nu comentăm prețurile pe care le cer ei.
Sa revenim la calcul.
Fiecare femela din cele șase face trei cuiburi la doi ani așa cum zic regulamentele de montă. Șase femele ori trei cuiburi la doi ani fac 18 cuiburi la doi ani. 7 pui vânduți din fiecare cuib (femelele fată si 12 pui și chiar mai multi dar sa ne rezumăm la 7) înseamnă 126 pui de vânzare în doi ani. 500 de euro un pui ori 126 pui fac 63.000 euro în doi ani. Sa continuăm. Cei 126 pui cumpărați de noi mănâncă in doi ani 126 ori 1200 de euro fiecare adică 151.200 euro. Am ajuns doar din vânzarea de pui si din mâncare la 214.200 euro în doi ani. Ma opresc aici ca-i suficient dar să ținem cont ca mai urmează și alte cheltuieli nu mai puțin consistente. Urmează cheltuielile cu 252 de vaccinuri anuale,  756 de deparazitări interne, cel puțin 756 deparazitări externe, 126 zgărzi, 126 lese, 126 botnițe, controale medicale periodice pentru 126 dobermani, suplimente de hrană și eventual diverse medicamente pentru 126 dobermani, ... Dacă mergem în expoziții se adaugă dresura de ring, zgărzi speciale de prezentare, cuști de transport, taxe de înscriere, ... Sute de mii de euro pe an băgăm noi iubitorii rasei în sistemul chinologic dacă plecăm doar de la cele șase femele ale unei singure canise.
Dacă ținem cont că în România există zeci de canise de doberman înseamnă că noi iubitorii rasei suntem taxați de sistemul chinologic cu milioane de euro anual.
Si toate milioanele astea de euro pe an pentru ce?
Pentru ca peste 2-3-4 ani să rămânem cu lesa în mână pentru 70 din 100 de dobermani cumpărați pe care-i înmormântăm tineri încă și asta doar din cauză de DCM . Nu mai vorbesc de cancer, displazie, boli renale, ... și toate astea ascunse noua cu grijă de sistemul chinologic.

Un întreg sistem chinologic trăiește astfel din escrocarea cumpărătorilor cu ghioarle bolnave genetic pe post de doberman, iar daca protestăm la cum suntem jefuiți întregul sistem chinologic se unește și ne ia la rând pe noi și membrii noștri de familie si ne umplu de căcat ca să tăcem.
Să vă mai spun că s-a ajuns până în situația ca secretara de la AChMB a șefului AChR să încurajeze înmulțitorii să-mi denigreze fiul ca să mă sperie și să tac.
Asta nu este chinologie ci o adevărată mizerie.