Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 21 octombrie 2015

"doar LIBERTATEA cresterii acestei rase poate largi baza genetica , unica alternativa de a stopa bolile"

O altă tâmpenie.
Rasa e terminată în ansamblul ei.
N-ai unde gasi un doberman care să nu aibă DCM în codul lui genetic. Asta spun statisticile și genetica, nu eu.
Atunci despre ce libertate vorbește falsificatorul dovedit? Ce "libertate pentru creșterea rasei" vrea leorbăul dovedit când orice doberman ar înmulți cu orice alt doberman tot DCM va obține la pui? "Lărgirea bazei genetice" cu ce când peste tot nu găsești decât DCM? Vrea s-o lărgească cu linia lui care nu există? S-o lărgească cu dobermanii lui tarță (vai mama lor de dobermani ce varză sunt)? Cred că da pentru că doar așa se explică de ce-l susține "tartza flavia" zicând că știe ea că eu sunt "javră" și "nebun"? Dar să trecem peste.

Concluzie evidentă: individul ăsta poate vorbi de "libertatea creșterii acestei rase" prin "lărgirea bazei genetice" ca "unica alternativă de a stopa bolile" doar dacă nu-i zdravăn la cap, prost  sau escroc. Eu având acum dovada că-i fotograf falsificator de documente înclin să cred că pentru leorbău e vorba de ultima variantă.

PS: Aia cu intelectualul care trebuie să dea dovadă de "înțelepciune" și să stea capră ca să i-o tragă derbedeii înmulțitorii de ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani e tare rău. La fel de tare și aia cu: "onorată instanță (evident americană) vă rog să-l condamnați pe Dobermannul la temniță grea pentru că eu vreau să-l fut în gură de zece ani încoace pe el și familia lui și al dracului nu vrea să stea". 

PPS: Și iată de ce proștii trebuie să vorbească puțin. Falsificatorul hodoronc tronc zice că el n-a falsificat pedigree niciodată. Adică nu plouă dar își pune singur mâna în cap. Se știe cu musca pe căciulă? Așa se pare. Da ce am zis eu că a falsificat pedigree? Eu n-am dovezi că a falsificat pedigree. Eu am dovezi că a falsificat altceva și că-și utilizează abilitățile fotografice în plus de nunți și botezuri ca să falsifice realitatea în scop personal. Suficient ca să spun despre el că-i falsificator fără să greșesc.