Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 11 octombrie 2015

Incă o dovadă

Când am scris postarea: "Nu te obliga nimeni sa fii parte din sistem. E alegerea fiecaruia dintre noi"  și citam din regulamnetul de functionare COR publicat pe site-ul AChR știam că nici măcar regulamentele AChR nu sunt respectate de crescători dar parcă nu-mi strica încă o dovadă.
Și a venit dovada repede la draci cu irepresibila dorință de a mă jigni a unui șmenar de ghioarle bolnave pe post de dobermani:

"PEDIGREEUL ESTE UN DREPT INASCUT , deci suficient ca parintii sa aibe Pedigree !"
Exact ce știam și eu, că nu respectă regulamentele.
Regulamentele care spun:

"In registrele C.O.R. se inscriu numai cainii membrilor asociatiilor/cluburilor din cadrul A.Ch.R."
nu contează în practică. Cu toate ca regulamentul spune că acela care vrea înscrierea montei și apoi a puilor lui în registrul COR trebuie sa fie membru DCR sau al unei asociații chinologice (deci să fie membru în sistemul chinologic) șmenarul spune că nu-i nevoie de asta. E nevoie doar ca părinții puiului să aibă pedigree. Deci regulamentul e scris de formă, că nu-i nevoie decât să plătești taxa, tot așa cum nu-i nevoie ca dobermanul sa fie bun ca sa ia un CACIB in expoziție, e suficient ca stăpânul lui sa pună jos 500 de euro. E bine că aflam cu ajutorul celor care nu-si pot ține gura amănunte din tainele sistemului chinologic  care astfel zugrăvit chiar de cei din interiorul lui devine pas cu pas de-a dreptul un sistem mafiotic.
Mulțumesc pentru recunoaștere.
Aveam nevoie de ea.
Și cine mi-o putea da?

Ia ghiciți voi cine.
Va dau o mână de ajutor. Unul dintre cei doi cei mai naivi dintre crescătorii români de dobermani, mai naivi chiar decât gelal alievici. Pe ăștia ajunge să-i ciupesc puțin cu un subiect sensibil pentru niște escroci ca ei care vând mortăciuni pe post de dobermani ca se și umplu imediat de draci, nu se mai controlează și dau tot din gușă. Vă dați seama cât sunt de idioți dacă repet aceeași schemă cu ei de ani de zile și ei tot nu s-au prins.