Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 5 octombrie 2015

Breeding?

Cică eu sunt împotriva breedingului zice femeia grasă din Neamț.
Bă, ce faceți voi nu se numește breeding ci labă pentru bani.
Nesimțiții ăștia și-au umplut ograda de femele, le încarcă cu trofee mincinoase cumpărate sau aranjate cu arbitrul, le blindează cu teste de sănătate care nu garantează nimic dar aburesc proștii, le înmulțesc apoi pe bandă rulantă și vând puii.
Îi vând scump zice umflata din Neamț pentru că au cheltuieli .
Au cheltuieli?
Și banii cheltuiți unde se duc?
Vă spun eu unde se duc.
În sistem se duc.
La colegii din sistemul chinologic se duc și se duc nu pentru binele rasei ci pentru ca înmulțitorii de dobermani să poată scoate la vânzare pui cică de rasă, din părinți cică campioni și pui cică sănătoși genetic.
Au cheltuieli mari pentru ca sistemul sa le gireze escrocheria.
Neobrăzarea lor nu are limite și uite așa șmenarii ăștia merg mai departe și pretind cumpărătorului să plătească pungășirea sa chiar fără să crâcnească.
Fără să crâcnească pentru că simpla încercare de negociere a prețului unui pui făcută de un cumpărător le stârnește mânia și se năpustesc pe respectivul să-l jignească:

"Un sfat pentru snobii care vor caini de rasa, dar nu isi permit sa plateasca pretul de achizitie pentru un pui"


zice femeia otova din Neamț trimițând la adăposturi să adopte maidanezi pe cei care n-au bani și vor să negocieze prețul unui pui de doberman. 
Mizerabile caractere.