Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 8 octombrie 2015

"Black Mohican" & "Jago Weinberge" & "Fantom in Black"

Eu nu știu dacă mohicanul lui sorel toma mai trăiește și nici ce s-a întâmplat cu Yago si Fantom ai lui mangri cristian. Nu asta contează și să admitem că sunt bine mersi la stăpânii lor în ogradă, numai că ...
cunoscându-le pedigreeul și utilizând știința genetică precum și calculul probabilităților sunt mai mult decât sigur că dacă n-au murit și nici nu vor muri de DCM atunci sunt purtători ai DCM-ului iar utilizarea lor pentru montă în condițiile actuale în care nu mai există nimic curat de DCM va duce în proporție de aproape 100% la urmași tot cu DCM în bagajul lor genetic.
Asta-i nenorocirea.
Lăsați orice speranță escrocilor.