Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 29 septembrie 2015

"You can only know if there is shit on both sides when the dogs die. Usually the parents live, when you buy a puppy."

zice norbert schmidt.
Dar bunicii, dar străbunicii, dar ... au fost sănătoși si trăiau când Norbert a cumpărat femela?
Erau informații publice suficiente legate de predecesorii femelei pentru ca un crescător să se orienteze corect.
De ce asta?
Pentru că genetica și matematica stabilesc în mod științific pentru părinți și apoi pentru puii lor ce șanse sunt de a suferi și apoi de a muri de bolile moștenite de la moșii si strămoșii lor.
Nu este obligatoriu să cunoști când cumperi un pui ce s-a întâmplat cu părinții pentru că cel mai adesea părinții sunt foarte tineri și nu au avut timpul necesar să dezvolte și apoi să moară de bolile pe care le au în bagajul lor genetic.
Așa că s-o lase moale norbert schmidt că nu știa când a cumpărat femela că va muri de DCM pentru că părinții nu sufereau și nu muriseră de acea boala. Stia bine mersi ce s-a întâmplat cu bunicii, străbunicii, ... și asta era suficient. Era suficient pentru un om bine intenționat si dacă scuza lui nu-i prostie e sigur minciună sfruntată și bătaie de joc la adresa inteligenței celor care-l citesc.

Dar ia stai puțin.
Enunțul problemei
Părinții femelei cumpărate de norbert aveau testele de sănătate genetică privind prezența sau absența DCM-ului? Femela cumpărată avea și ea acest test? Întrebările astea sunt importante pentru că de aici se poate vedea necinstea celui care invocă acum când femela lui a murit că nu știa că e posibil ca femela să sufere și să moară de DCM asta pentru ca părinții nu sufereau și nu muriseră de DCM când a cumpărat-o el.

Răspuns
1. Nu, adică n-aveau testele de sănătate genetică sau da, aveau testele genetice și erau rele și atunci de ce a cumpărat-o si de ce se mai miră public că i-a murit?  

2. Da, aveau testele și erau bune ("cinii mei toti !!! Au avut toate testele de sănătate" - asta este varianta recunoscută de norbert) și atunci dacă a murit cu testele de sănătate genetică bune de ce mai fac acele teste? Doar ca să ne aburească? Să ne aburească ca să cumpărăm cu sute sau chiar mii de euro bucata marfa lor cu defecte ascunse in mod intenționat de ei.

Și atunci ce-i asta?
Asta se numește înșelăciune.