Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 19 septembrie 2015

Mizeria numită Dobermann Club Romania

De nouă ani spun că dacă nu se întreprinde nimic rasa doberman va dispărea.
Acum apare unul dintre înmulțitori și spune:


gata, rasa este terminată. Este atât de bolnavă încât singura sansă este să introducem bagaj genetic sănătos prin încrucișarea dobermanului cu alte rase de câini.

Asta înseamnă însă o noua rasă canină.
Deci rasa doberman ... kaput.

Asta este prima recunoaștere publică că au reușit să distrugă rasa.

O sa vă reamintesc ce spunea acum nouă ani csaba andrei majoros președintele clubului românesc de dobermani (DCR).
Spunea că DCM-ul, responsabil azi de moartea prematură a peste 70% din dobermani nu-i o problemă pentru că relatările privind decesele pe motiv de DCM nu sunt atât de multe. De fapt nu erau multe și nu sunt nici azi publice decât o mica parte din decesele pe motiv de DCM pentru că înmulțitorii membri în clubul romanesc de dobermani ascund decesele dobermanilor proveniți din canisele lor pentru ca sa poată vinde puii.
Ascund decesele denigrând, înjurând și amenințând în haita DCR-istă pe cei ca mine care tragem de ani de zile un semnal de alarmă.
La politica asta au participat în mod direct sau indirect toți înmulțitorii români de dobermani pentru că recunoscând dezastrul făcut de ei prin monte care nu trebuiau să fie făcute ar fi renunțat la câștiguri serioase.


De asta s-a ajuns aici.
S-a ajuns aici pentru ca niște șmenari organizați în cluburi de rasă să poată face bani chiar cu prețul distrugerii rasei.


PS: Oare crede cineva că șmenarii ăștia care și-au luat câte 4-5-6 femele, ba chiar mai multe se vor opri din fabricat pe bandă rulantă mortăciuni pe post de dobermani? Nimic nu-i va opri în afară de speranța de viață a dobermanilor. Când speranța de viață va scădea sub vârsta de procreare atunci și doar atunci se vor opri ... obligați de mama natură. Până atunci vor înmulți în draci.