Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 23 septembrie 2015

Escrocheria cu testele de sănătate genetică privind DCM-ul

DCM-ul nu poate fi diagnosticat în momentul actual prin niciun test de sănătate genetică înainte de declanșarea bolii, adică cu cel mult câteva luni înainte de moarte.
Că dobermanii înmulțiți în draci au în codul lor genetic DCM-ul și că-l vor transmite puilor nu poate spune nici un test de sănătate genetică.
De ce atunci vorbind despre DCM norbert schmidt zice "cainii mei au toate testele de sanatate"? De ce atunci toți înmulțitorii de dobermani se laudă cu teste de sănătate genetică care nu valorează doi bani în ceea ce privește transmiterea DCM-ului la puii de doberman?
Răspunsul la aceasta intrebare este identic cu răspunsul la întrebarea: de ce se lauda înmulțitorii cu trofee cumpărate sau aranjate cu arbitrul, deci de ce se laudă cu trofee nemeritate?
Răspunsul este unul singur: de escroci ce sunt.