Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 27 septembrie 2015

cristina oprescu

zice:
"Omul crede ca Tequila e moarta (desi afirmatia "am 3 femele" ar trebui sa ii spuna ca ea inca mai traieste, chiar daca e matematician si poate nu stapaneste bine limba romana, nestiind ca AM inseamna timpul prezent)."

Ca și cum anica nu putea să fii cumpărat 4 femele, să-i moara una și aia să fie chiar Tequila și să-i rămână la timpul prezent 3. Ca și cum anica nu putea să fii cumpărat 5 femele, să-i moara 2 și printre cele moarte să fie și Tequila și să-i rămână la timpul prezent 3... Ca și cum anica nu putea să fii cumpărat n femele cu n oricât de mare penru că avea speranțe mari cu dobermanii ca să faca și ea un ban, să-i moară n-3 printre care să fie și Tequila și să-i rămână la timpul prezent 3. Moartea Tequilei tanără la ce are ea în pedigree este mai mult decât probabilă.    

Dar de unde logică la specialista în ... testicole.

Să remarcăm și că vorbește doar despre moartea femelei dar nu suflă  nimic privind posibilitatea ca femela de care făceam vorbire să nu fie moarta dar sa fie bolnavă tocmai de ce zice testul de sănătate că n-are și d-aia n-o înmulțește anica. Poate, cine știe dacă femela trăieste anica o să revină să ne povestească de ce s-a hotărât să nu înmulțească mortăciunea prietenei ei din Târgu Neamț și să susțină că rasa este terminată.