Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 25 septembrie 2015

anica

zice:


" I have 3 bitches....why you think I'm not breeding them? Because I don't want to see unhappy owners because of me!"

Printre cele trei femele pe care nu le înmulțește anica ca să nu facă "unhappy" proprietarii se găsește cumva și Game On Tequila Sunrise?
Sau a murit deja la cei trei anișori ai ei? E foarte posibil pentru că în canisele românești trei ani este o vârstă respectabilă la dobermani. Au lucrat temeinic csaba și ai lui la distrugerea rasei.
Sau cine știe poate mai trăiește și nu o înmulteste că are ... o problemă de sănătate și s-a aflat asta. Din păcate pentru șmenul cu ghioarle bolnave pe post de dobermani se află. Mai târziu dar tot se află. Oricum chiar dacă nu se află se știe cu maximum de precizie că din două mortăciuni (pedigreele spun asta) ca Titan și Oluja nu puteau să iasă decât tot niște mortăciuni.

Credeți ca anica va intra în detalii?
Eu nu cred.

Acum să lăsăm gluma și să vorbim în clar.
cristina oprescu din Târgu Neamț înmulțește dobermani care n-ar trebui înmulțiți înșelând proștii cu analize de sănătate genetică care nu garantează că de exemplu DCM-ul nu va fi transmis la pui iar când se află din întâmplare că un câine din canisa ei e bolnav îl retrage bătându-se cu pumnii în piept cât este ea de corectă. În urmă însă, acolo unde este cauza bolii respective nu se uită și nici nu oferă date complete ca să se uite alții și să se ferească.
Concret, problema nu-i că un pui de-al ei dintr-o monta care nu trebuia făcută s-a îmbolnăvit și-l retrage, problema este în primul rând ca monta respectivă nu trebuia fă
cută. In al doilea rând dacă a fost făcută trebuie recunoscută eroarea, toți puii cuibului respectiv trebuie retrași de la montă (adica castrați) iar cumpărătorii despăgubiți. În al treilea rând care este și cel mai important pentru că de asta depinde salvarea rasei situația respectiva trebuie făcută publică pentru a se pune bulina roșie pe mascul și/sau pe femelă.

Mai clar: doar transparența absolută atunci când este vorba despre bolile genetice de care suferă și mor dobermanii folosiți la montă poate, daca mai poate opri azi dezastrul rasei. Acum câțiva ani eram sigur că se mai poate face ceva atunci când ceream transparență și crescătorii romani de dobermani cu csaba andrei majoros regizor și cu cristina oprescu într-unul din rolurile principale mă înjurau, mă amenințau, îmi denigrau si hăituiau familia pentru a mă face să tac. Acum însă îmi pare rău s-o spun mă îndoiesc că se mai poate face ceva. Prea mulți ani au "ignorat" crescătorii români de dobermani orice avertisment doar ca să facă ei bani.