Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 24 septembrie 2015

Adevărul iese întotdeuna la lumină


"Cati crescatori cunosti care si-au asumat esecurile? Si care au vorbit despre esecurile lor? Huh? Ma refer strict la Romania, ca sa nu intram in bucataria altora. Vrei sa ma apuc sa iti insir minciunile aruncate pe banda rulanta si cauze ale mortii inventate de dragul banului? Vrei sa stii cate matrapazlacuri au facut unii care apucasera sa isi titreze cainii si i-au descoperit displazici sau mai rau...cu semne de DCM VIZIBILE?"

zice cea din Târgu Neamț cu limbaj de curvă .
Păi dacă a vazut căcatul din dobermanistica românească de ce a mâncat din el ani de zile? Atunci i-a plăcut? De ce mi-a denigrat și hăituit fiul până și la serviciu pentru că eu tatăl lui spuneam cu ani de zile în urma exact ce spune ea azi?
Eu n-am decât o explicație: de proastă.
O proastă care acum repudiată de escrocii pe care a încercat să-i pupe în cur s-a răsucit și dă din clanță împotriva lor.
O proastă care crede că poate profita de dezastrul rasei suind pe valul celor care acuza deficiența breedingului care a adus rasa la extincție.